Goa, Hindistan

Goa’daki güzel günler ve Stock Görüntülerim

Goa’daki güzel günler ve Stock Görüntülerim

2013 asya gezimin ikinci durağı Mumbai’dan trenle geldiğimiz Goa oldu. Tren burada önemli bir ayrıntı gerçekten de çünkü en temel ulaşım tren. tam kompartman bile denemeyecek, kapısı falan olmayan içinden isteyenin girip geçtiği 8 kişilik bir alan da kaldık. o kadar ekonomik kullanıyorlar ki alanları, ranzalar 2 kişilik değil 3 kişi üst üste yatmalı. Ama trende uyumak rahattı.

Goa’da Couchsurfing’den süper biri denk geldi. Ailesi büyük dedesinin dedesi 1800’lere kadar kendi eyaletlerinin kralıymış : ) soylu birinin evinde kaldık yani anlıycağınız. ev epey büyüktü, 3 tane devasa köpek vardı en büyüğü 50 kiloluk sığır gibi bi köpekti ama çok sevimliydiler. Sağolsun bize motor kiralama yeri de ayarladı, yaklaşık 11-12 gün bizi konuk etti.

İlk gece dışarı çıkıp bir şeyler yiyip içecektik ama… (üç nokta) : P

kiraladığımız yer bize bir tane kask vermişti, ben sordum başka kask varmı diye, tuğçe kasksız binmesin istedim. eleman da “ben kask kullanmıyorum, benimkini alın” dedi. tamam dedik, aradan 5 dakika geçti, motoruyla kaza yaptı.

Hassskkktir dedik, çok sağlam düştü, yanı gittik, kafa kol bacak herşey kan içinde. motorun lambalar aynalar fln hep yalan olmuş yola saçılmış. biz napcağımızı şaşırdık, eleman olayın şokuyla soğukknlı bi şekilde ” eve dönüyorum ben” dedi, bastı gitti. biz dedik kol çıktı mı kafa sağlam mı, düştüğü yer de karanlık tam detay göremedik de.

önce eve sonra hastaneye gittik, sargılar fln yaptılar bi tomar. yüzü yara bere içinde ama tam kafayı çarpmamış allahtan beyinde sorun yok, sırf yanak iptaldi. Neyse, hastaneden sonra, eve değil de yine dışarı çıktık, bi tomar takıldı bizle, süper hiperaktifti : )

Sonraki günlerde sıra sıra tüm isimli sahilleri gezdik. totalde 20’nin üzerinde kumsala gitmişizdir. Eğer gitmeyi düşünürseniz en güzelleri (kişisel fikrim): Keri, Palolem, Patnem, Arambol.

İç taraflarında köyleri falan da dolaştık motorla, çok süper yerler.

100’ün üzerinde video çektim Goa’da. olardan ufak bir seçki yaptım. Sırf tatil görüntüleri değil, genel şehir görüntülerini de karıştırdım videoya.

Buradan izleyebilirsiniz:

http://www.youtube.com/watch?v=-IcdtxciPJQ&feature=youtu.be

—————

Keri beach’in bu videoda pek görüntüsü yok ama en sevdiğim olmasının nedeni en tenha oluşu. rahat rahat şortu çıkartıp girebildim, fıldır fıldır sallanırken yüzmek çok eğlenceli, 100 metre yakınında kimse olmuyor : ) sahilde de epey üstsüz tangalı rus bulmak da mümkün.

Palolem, çok fotojenik bi sahil. Bu videodaki çoğu görüntü ordan. Sahili full coconut ağaçlarıyla dolu, çok güzel ağaç evlerle doldurmuşlar sahili.

Patnem ise palolemden biraz daha az cocunut ağaçlı ama daha sakini. Palolem çok kalabalık olduğundan aşırı yüzesim gelmemişti ama patnemde çok daha keyifli yüzdüm.

Arambol ise denizinin güzelliğinden öte, hippi kültürüyle anılan bir yer. videonun başındaki ve sonundaki dans görüntüleri ordan. tipler tam hippi, herkes relax.

Goa’daki en bomba olayı ise torbacıları : ) yani tüm güneydoğu asyada karşılaşırdım şu standart sorular silsilesine: “- taksi ister misin?, – kadın ister misin?, – haşhaş ister misin?” : ) ama Goa bunu aşmış. Yani soran çocuklar epey genç neredeyse liseli ve yanlarında epey yüklü miktarda taşıyorlar. Her tarafta ot içenleri görmek mümkün, kimse gizlenmiyor, uslu uslu takılıyorlar.

Goa’nın kötü tarafıysa, abaza hintli erkekleri : ) Hindistan kendi kültürü güçlü olmakla birlikte, genel olarak uzakdoğuyla ortadoğu arasında kalmış bir ülke. Kadın erkek ilişkileri konusunda biraz ortadoğu kafası var. kadın erkek evlilik öncesi pek birlikte olamıyor gibi (ortadoğu kadar katı değil elbet) Bu sebeple erkekler çok abaza : ) 1 turist kadına, ona öküz gibi bakan 20-30 hintli erkek mevcut. tam türkiye misali. (misal tayland sahillerinde pek böyle bişey olmaz)

Yukarıda saydığım 4 plaj (keri, arambol, palolem ve patnem) şehirden uzak, o sebeple çok fazla yerel halk yok. (özellikle keri, yerleşim yerlerinden de epey uzak, sahilinde de pek konaklama yeri yok) ama bu 4 plaj dışındaki geri kalan 15 plaj hep yerel halk dolu, özellikle Baga tarafları çok çok kalabalık, tam caddebostan sahili : )

kaldığımız evden patnem/palolem sahilleri (ikisi yan yana) motorla 3 saatlik mesafede. o yüzden oraya gittiğimizde  gece orda kaldık, gecelik 10$. (10$ oda fiyatı, kişi başı değil. 2 kişi kalınca 5$’a geliyor kişi başı) videoda gördüğünüz şirin evlerde kalıyorsunuz, özel duş/tuvaleti var, epey rahat odalar.

Senelik izniniz için 9 günlük tatil planı falan yapıyorsanız düşünün derim, hoş bir yer. Yemekler de çok ama çok güzel ve ucuz. 2-3 liraya bir öğün yemek yemek mümkün, en lüks mekanlar da bile 8-10 liraya epey iyi yemekler yiyebilirsiniz.

Salak saçma marmaris antalyadaki uyduruk pansiyonlara geceliği 100-150tl verene kadar, ufacıcık porsiyon yemeklere ya da sandiviçlere dehşet paralar verip yine de doymama riskine karşın ve de taksilere istanbulun 2-3 katı ödemek yerine gidin başka ve daha güzel yerler görün. (günlük 5$’a da bi skooter kiralarsınız, her yeri dolaşırsınız kafanıza göre)

Bu satırları Kerela Allapey’den yazıyorum. (odanın içi yakarca tarzı böcek dolu, yediler hertarafımı uyutmadılar, uykusuzluktan can sıkıntısından yazıom bu satırları uzun uzun) : ) burada da epey şey çektim. yarın öbürgün de buradayız. bitirince onları da paylaşırım.

Share:

Leave a Reply


Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.